Транспортът е ключов, но не единствен замърсител  на възудха в

...
Транспортът е ключов, но не единствен замърсител  на възудха в
Коментари Харесай

Ю. Попов: Отоплението с твърдо гориво е основният замърсител на въздуха в София през зимата

Транспортът е основен, само че не единствен замърсител  на възудха в София. През лятото главното замърсяване е от превоза, само че през зимата – от отоплението с твърдо гориво. Основният проблем е доста неефективният метод на горене за отопление.

Това сподели за предаването „ Хоризонт до обед “ някогашният длъжностен министър на околната среда Юлиан Попов. Той се базира на данни от гражданска система SofiaAir.info, която регистрира замърсяванията в другите квартали на София. Прави усещане, че през зимата най-голямо е замърсяването в квартали, в които има гета, само че и в богатите зони, където камината е знак на разкош

В Копенхаген, който е доста чист град, за главен замърсител се считат камините -  16 000 домове имат камини с открит огън. В Лондон неотдавна се повдигна въпросът за първокласните пицарии, които работят на огън…

В бедните квартали на София „ е безусловно належащо да се извърши някакъв вид обществена промяна “, посочи Попов и предложи подмяната на най-неефективните печки с по-ефективни такива.

Той е уверен че в бъдеще отоплението ще е най-вече електрическо, защото то е най-евтино и чисто „ когато се прави както би трябвало “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР